Az oldal jelenleg átalakítás miatt SZÜNETEL! A folyamatban lévő rendelések teljesítésre kerülnek!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban. Kapcsolat: e-mail: info@kavebazis.hu, Tel.: +36204655615
Kávé blog - hírek - ajánlataink: mindent a szemes, őrölt és kapszulás kávékról!

Kismamák és a kávé

Dobszai Brigitta
2020.07.30 07:53
Kismamák és a kávé

A nők, amint megtudják a csodálatos hírt, miszerint anyák lesznek, az életük egy csapásra megváltozik, persze a legjobb értelemben! Miután fény derül a kicsi érkezésére, a kismamáknak sok mindent meg kell változtatniuk az életvitelükben, hiszen attól fogva egy másik életért is felelősséget kell vállalniuk. A legtöbben rögtön arra gondolnak, hogy nem ihatnak alkoholt és nem cigarettázhatnak legalább addig, míg a gyerkőc már nem fogyaszt anyatejet. Viszont arra elég kevesen gondolnak, hogy a kávéról és más koffein tartalmú italokról is le kell mondaniuk, a magzat egészsége érdekében. Szerintem a legtöbb ember egy csésze kávéval indítja a napját, hiszen segít kiűzni az álmosságot a szemből, valamint felélénkít, hogy nagyobb kedvvel lehessen belevágni az aznapi munkába. Viszont elég nehéz róla lemondani, bár nem lehetetlen!

Leginkább azt kell szem előtt tartani, hogy az átlagos napi koffein bevitelüket csökkentsék, hiszen itt a babára kell gondolni. Ugyanis, ha az anya kávét vagy más koffeines italt fogyaszt, a méhlepényen keresztül bejuttatja azt a baba véráramába. Egy fejlődésben lévő magzat sokkal lassabban tudja lebontani a koffeint, mint egy felnőtt szervezete, ezért veszélyes számára. Rengeteg kutatást elvégeztek a témában és mindannyiszor arra a végeredményre jutottak, hogy a mértékletesség a kulcsszó azok esetében, akik nem tudnak lemondani a reggeli kávéjukról. Egy csésze belefér, hiszen napi 200 mg koffein (ami nagyjából két presszó kávénak felel meg) még határértéken belül van és ekkora mennyiség gyakorta nem okoz semmiféle problémát, bár ez persze egyénfüggő, mind az anya, mind a magzat tekintetében.

Viszont, ha valaki nem szeretne kockáztatni, akkor a koffeinmentes kávét javasoljuk, hiszen abban a megengedett érték töredéke található. A webshopban a kismamák is megtalálják a nekik való kávét, hiszen a koffeinmentes termékcsaládban több márka kínál szemes, őrölt és kapszulás változatot, ezáltal mindenki megtalálhatja az általa preferáltat. Így a kávé ízéről sem kell lemondani, valamint a baba egészsége is szem előtt van tartva, ami egy kismamának a legfontosabb!

A koffeinmentesítés során a még zöld és pörköletlen kávébabnak, egyfajta gőzöléses eljárással megkezdik a koffeintartalma eltávolítását. Ezután olyan anyagokba áztatják, amelyek a maradék koffeint eltávolítják, de más természetes aromákat és ásványi anyagokat nem. Bár az így kapott termékben is van némi koffein, az nem nevezhető számottevőnek és nem kell aggódni, hogy a picinek bármi baja esne a pocakban.