Az oldal jelenleg átalakítás miatt SZÜNETEL! A folyamatban lévő rendelések teljesítésre kerülnek!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban. Kapcsolat: e-mail: info@kavebazis.hu, Tel.: +36204655615
Kávé blog - hírek - ajánlataink: mindent a szemes, őrölt és kapszulás kávékról!

Bécsi kávé

Dobszai Brigitta
2020.06.13 22:05
Bécsi kávé

Ha azt mondom, hogy bécsi kávé, akkor mindenkinek az elragadó kávéházi elegancia és a kifinomult stílus jut eszébe? Ugye, hogy igen! Az osztrák főváros lakosai már másfél évszázada tudják, hogy beülni egy kávézóba nem csak annyit jelent, mint meginni egy csészével a kedvencükből. Ha valaki járt már a szomszédos fővárosban, tudja, hogy az ottani kávéházak jellemzően márványasztalokkal, Thonet székekkel és gyönyörű belső enteriőrrel rendelkeznek, amivel megelevenedik a látogatók számára a múlt. Már elképzelni is csodálatos!

Ezt a történelmet Julius Meinlnek köszönhetik a bécsiek, hiszen ő volt az, aki forradalmasította a kávépörkölést 1877-ben. Nem véletlenül vált 2011-ben a világörökség részévé a bécsi kávéházi kultúra, amiről az UNESCO ezt nyilatkozta: „A kávéház egy olyan hely, ahol újraélhetjük a történelmet és magunkba szippanthatjuk a légkört, de a végén csak a kávét számítják fel.”

Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia, ha arra jár, viszont, ha nem ruccannánk át csak egy kávéra Ausztriába, akár otthon is miénk lehet a csodálatos bécsi kávé élménye, mely ezúttal az édesszájúaknak kedvez. Be kell, hogy valljam, nekem is ez a kedvencem! Az elkészítése pedig pofonegyszerű, hiszen csak egy jó kávéalap, csokoládé és egy kis tejszínhab kell hozzá, ami biztos, hogy mindenki szekrényében lapul.

 

RECEPT:

Hozzávalók 1 adaghoz:

- 10 g csokoládé (tej vagy ét)

- 1 csésze eszpresszó

- tejszínhab

- csokoládé reszelék

 

Elkészítés:

Első lépésként megolvasztjuk a csokoládét, ennek a legegyszerűbb módja az, ha vízgőz fölé tesszük. Ha ezzel megvagyunk, egy számunkra tetszőleges pohárba csurgatjuk. A kedvenc kávégépünk vagy kotyogósunk segítségét kérjük egy hosszú eszpresszó lefőzéséhez. Ha az igazi bécsi hangulatot szeretnétek elhozni a kávézás alkalmával, akkor mindenképpen egy Julius Meinl kávét ajánlok az elkészítéshez, amit a webshopban a szemes kávék között megtaláltok. Ezután a lefőzött feketét a csokira öntjük (esetleg a kávét egy kevés tejjel is fellehet önteni), majd a tetejére annyi tejszínhabot teszünk, amennyit nem sajnálunk. A hab tetejére szórhatunk csokoládé reszeléket, esetleg fahéjat vagy kakaót.

Ezzel máris bécsi baristának érezhetjük magunkat, ráadásul az íz élmény is a miénk!

Ennél a kávénál érvényesül csak igazán az egyszerű, de nagyszerű kifejezés, hiszen ahhoz képest, hogy milyen keveset foglalkozunk az elkészítésével, egy szuper kávét kapunk cserébe, ami így, hogy már ismerjük a történetét, még jobban esik! A csésze minden kortyában visszaköszön az osztrák főváros eleganciája és lágysága, mely az évek során sem kopott meg. Akik hozzám hasonlóan édesszájúak, hamar a kedvencek közé sorolják majd!